Hikari PHONE BAG - Mobilväska - lila Väskor Entreprenörstävling

Näringslivsdoldis kan bli bäst i världen

På lördag kan han vinna världsfinalen Entrepreneur of the year i Monaco. Urban Edenström är en av Sveriges främsta entreprenörer, en tungviktare inom fastighetsbranschen och en doldis.

Frida Nygren
Konrad Bergstrom
Zign Bältesväska - senf Väskor Entreprenör

Konrad Bergström sätter kurs mot miljarderna

HXTN Supply PRIME - Ryggsäck - olive Väskor

Allt började vid havet för över 40 år sedan. Nu är superentreprenören Konrad Bergström tillbaka i marina miljöer med elbåtsföretaget X Shore. Efter en lång karriär inom livsstilsprodukter är han redo att skapa ”folkets elbåt” med ny teknik och hållbart miljötänk i fokus.

Anders Jakobson

ENTREPRENÖR GRANSKAR: Striden om skogen

Monki Flerfärgad leopardmönstrad tote-väska i ekologisk bomull
Nike rosa pannband med logga
Servetter  stl. 33x33 cm  Röd julgran  20st. - servetter
DESIGN ormskinnsmönstrad crossbody midjeväska i fuskskinn med spänne fram tumnagel- entreprenör-skogsfolkuppvaktarnäringsdepartementet
Transportföretagen kompetensförsörjning utan text
Debatt

Det behövs mer än självkörande fordon för att rädda transporterna

Marimekko Home SIIRTOLAPUUTARHA BAG Shoppers

Automatisering är inte lösningen på transportnäringens kompetensbrist. Det skriver debattören Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning på Transportföretagen. Han efterlyser höga politiska ambitioner och fler utbildningsplatser. Annars hotas hela näringslivet, menar han.

shopping
Foto: ADAM IHSE / TT
Nicce Svart ryggsäck med logga Tips från experten DAY et Day GW Punch Folder 15 Laptop väskor

Se dig själv som en matchmaker och inse att kunderna köper på känsla. Testa din produkt eller tjänst tidigt i processen, innan du utvecklat den för långt. Jasmin Fransson, expert på kundinsikter, ger sina sju bästa tips till hur du får kunderna att älska dig.

Anders Jakobson
DAY et Day Ambi Shopper Shoppers
Debatt

EU behöver bli smartare än GDPR

GDPR har inneburit en fullkomlig snårskog av regler och riktlinjer för svenska företagare - och ingen kan säkert säga hur lagen ska tolkas, skriver Jörgen Warborn (M), nummer 3 på Moderaternas EU-vallista. Han menar att EU behöver en smartare digital agenda.

Royal RepubliQ Alpha Curve Coin Purse Pony Plånböcker
Entreprenör

Så fick de 345 miljoner kronor i riskkapital för sin p-app

DAY Väska Gweneth Bag - rosa - Dam

Hälsotechföretaget Natural Cycles är ett av Sveriges mest hypade startupföretag. På fem år har grundarparet lyckats få in 345 miljoner kronor i riskkapital. Samtidigt har deras innovativa preventivmedelsapp väckt debatt. Funkar den eller inte? Entreprenör fick en exklusiv intervju med en av grundarna, Raoul Scherwitzl.

Anna Dalqvist